De zomervakantie staat letterlijk voor de deur. Deze hadden we waarschijnlijk al geboekt toen de economie er nog wat rooskleuriger uit zag. Op dit moment is alles zo duur, dat je heus wat bespaartips kunt gebruiken. Voornamelijk met een groot gezin is het soms lastig om jezelf aan een budget te houden. Dus hoe maak je het beste van je vakantie, zonder te veel uit te geven? We zetten het voor jou op een rijtje. 

Man drinkt een flesje water voor de dorst.

Camping: zorg voor een volle koelkast

De meeste mensen gaan toch naar Frankrijk, Spanje en Italië om daar een week of 2 op de camping te gaan zitten. Het is een ideale vakantie voor jong en oud. Als de kinderen hun diploma’s hebben kunnen ze eventueel zelf naar het zwembad en hebben jullie ook wat tijd voor jullie zelf. Kun je eindelijk toekomen aan dat boek wat je al het hele jaar wil lezen. 

Als kinderen heel de dag in het zwembad aan het spelen zijn krijgen ze vanzelf dorst en honger. Spreek met ze af dat ze op die momenten lekker terug naar de caravan komen. Zorg daarom voor een lekker gevulde koelkast. Het is namelijk in de supermarkt altijd goedkoper dan bij het winkeltje of barretje bij het zwembad. Zorg dan ook voor een goed gevulde vriezer met ijs. Dat is pas een lekker tussendoortje voor de kinderen. 

Verder is het natuurlijk verstandig om veel water te drinken. Sla die dan ook voornamelijk in bij de supermarkt. Leer de kinderen ook aan om nergens anders water te drinken, dan uit de fles bij de caravan! Je wil natuurlijk wel dat ze schoon drinkwater binnenkrijgen. 

Hotel: neem het ervan!

Natuurlijk zijn er ook families die liever in een hotel zitten. Als je een beetje geluk hebt, heb je een all inclusive vakantie geboekt. Dat betekent dat je non stop bij het hotel kunt eten en drinken. Hoe de economie er nu uitziet, kun je het er ook het beste van nemen. Probeer dus ook zo min mogelijk buiten het hotel te eten en te drinken. Je hebt er in het hotel zelf immers al voor betaald. Als je buiten het hotel steeds op een terras gaat zitten, voelt het toch een beetje alsof je een dief bent van je eigen portemonnee. 

Heb je echter geen all inclusive geboekt? Dan kun je beter zo veel mogelijk buiten het hotel drinken. Neem bijvoorbeeld een paar flesjes drinken mee vanuit de supermarkt als je naar het strand gaat. Een terras is namelijk erg duur en bij het hotel zullen ze er ook munten uit willen slaan. 

Citytrip: wees goed voorbereid

Ga je deze vakantie op citytrip? Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Wellicht ben je niet zo van de planning maken op vakantie, maar toch raden we dat in dit geval wel aan. Het is namelijk altijd voordeliger om vooraf tickets te kopen. En om die tickets te kopen moet je natuurlijk weten op welke dag je er naar toe gaat. 

Bovendien werkt tickets online bestellen ook veel gunstiger. Je hoeft dan niet in lange rijen te wachten, waardoor je meer kunt doen op een dag. Bovendien is het ook niet fijn om urenlang in de rij te staan als de zon zo fel schijnt. Je bent er dus op meerdere vlakken mee geholpen als je vooraf je tickets online scoort. 

Ook voor een citytrip geldt natuurlijk dat je beter eten en drinken in de supermarkt kan halen als het even kan. Je bent dan veel goedkoper uit dan wanneer je bij een terras gaat zitten of drinken haalt bij de bezienswaardigheid die je bezoekt. Je betaald dan namelijk een godsvermogen. Wees dus goed voorbereid.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *