Wat zou het makkelijk zijn als je voor iedere vakantie een geldboom of een ongelimiteerde creditcard had. Veel mensen denken dat een droomreis naar een (verre) bestemming alleen mogelijk wordt als je een bankrekening hebt van zes nullen. Niets is minder waar, tegenwoordig kun je helemaal budgetproof naar prachtige vakantiebestemmingen reizen. 

De juiste voorbereiding is key

Alles begint met het boeken van je vakantie. Vliegtickets kunnen een grote kostenpost zijn, maar hier kun je ook al flink op besparen. Online vind je verschillende hulpmiddelen. Zo helpen sites als Google Flights of Skyscanner met het vinden van de goedkoopste tickets. Een andere tip is om te reizen buiten het hoogseizoen, wat je ook snel zal merken aan de lagere prijzen. 

Betaalbaar genieten als een echte local

Tijdens je vakantie bespaar je veel geld door slimme keuzes te maken. Verdiep je in de eetcultuur en geniet in de authentieke restaurantjes van de heerlijke lokale gerechten. Deze optie is vaak goedkoper dan de toeristische horecagelegenheden. Online zoeken naar goede restaurants helpt ook om goedkopere opties te vinden. Favoriet ze in Google Maps of noteer ze in je telefoon, zo hoef je niet bang te zijn om met een knorrende maag het verkeerde restaurant in te stappen. Een andere manier om te bezuinigen op de uitgaven van je eten, is door boodschappen te doen voor je ontbijt en lunch. Maak je eigen lunchpakketjes en zorg dat je altijd genoeg eten mee op pad hebt, zo hoef je niet noodgedwongen te stoppen bij dure bakkers of overpriced lunchtentjes. 

Naast het eten kun je ook geld bezuinigen op het boeken van je excursies. Veel hotels en reisbureaus bieden excursies aan. Super makkelijk natuurlijk, maar vaak betaal je hier veel meer dan nodig is. Door zelf rond te kijken en op zoek te gaan naar de local tour guides vind je vaak dezelfde excursies voor een stuk minder geld. 

 

Droombestemmingen op een steenworp afstand

Ook ons continent heeft mooie bestemmingen voor low budget vakanties en is een fantastische plek om door te reizen. Europa is het bewijs dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen om prachtige stranden en schitterende natuur te zien.

budgetproof vakantiebestemmingen europa

Wanneer je aan Europese vakantielanden denkt, is Albanië vast niet het eerste land wat in je opkomt. Het is nog behoorlijk onontdekt, maar zeker de moeite waard. Het land ligt in Zuidoost-Europa en grenst aan de Adriatische Zee. Door de lange kustlijn geniet je er elke dag van de zon en de zee. Naast de stranden en badplaatsen vind je er ook prachtige natuurverschijnselen. Albanië is tevens het goedkoopste vakantieland van Europa, je kunt al voor een dagbudget van € 25 met z’n tweeën op pad. 

 

Een ander veelbelovend en goedkoop vakantieland in Europa is Noord-Macedonië, het buurland van Albanië. Hier heb je aan € 30 per dag genoeg. De bevolking is vriendelijk en gastvrij. Noord-Macedonië heeft bezienswaardigheden zoals watervallen en natuurparken. De Oostblok-landen van Europa zijn ook perfecte bestemmingen voor goedkope reizen. Wist je dat je in deze landen voor maar liefst € 20 met z’n tweeën uit eten kunt? Neem nu Bulgarije, waar je nationale parken vindt die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Reis naar Hongarije waar de locals echte liefhebbers van eten en drinken zijn of ontdek diversiteit aan cultuur en de ongerepte natuur van Roemenië.

Paradijzebudgetproof vakantiebestemmingen azien voor een prikje 

Uiteraard kan je ook een stuk verder gaan en hoeft dat niet zoveel te kosten als je denkt. Met goede research en de juiste tips als basis, vind je betaalbare vliegtickets naar Azië. Dit is hét continent waar je maaltijd evenveel kost als een chocoladereep in Nederland. Ook wel de reden waarom het zo ontzettend populair is onder de backpackers. Azië heeft onbeschrijfelijk veel te bieden en is met recht een echte droombestemming. Trek door Laos, Thailand, Vietnam of Cambodja voor een ervaring om nooit te vergeten en ontdek de exotische natuur voor een prikje. Als je wil eilandhoppen, is Indonesië het ideale reisdoel. Hier is geen dag hetzelfde en je kunt steeds weer nieuwe indrukken opdoen. Azië is het paradijs zonder het dure prijskaartje. Met gemiddeld € 26 per dag kom je er mee rond en in sommige landen (Maleisië en Bangladesh) zelfs voor minder dan € 20 per dag. Hiermee betaal je een slaapplek, vind je de lekkerste gerechten, bezoek je de mooiste highlights en onderneem je ook nog eens de leukste activiteiten, wat wil je nog meer? 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *