Een vakantie is een moment van rust. Het is de periode waar we het hele jaar naar uitkijken. Maar, op vakantie gaan is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Sommige mensen moeten echt hun best doen om te sparen, willen ze in de zomer met het hele gezin op vakantie gaan. En dan moeten ze alsnog vaak op de centen letten. Wellicht komt jullie dat bekend voor. In dit artikel lees je hoe je het beste kunt besparen op vakantie, zodat je je daar niet meer druk over hoeft te maken.

Besparen vóór de vakantie

Er zijn veel verschillende manieren om te besparen op het boeken van je vakantie. Zorg er in elk geval voor dat je deze zelf boekt, want via een reisbureau ben je altijd meer geld kwijt. Er zijn ook websites, waar je een melding in kunt instellen als de prijzen veranderen. Zo ben je altijd op de hoogte als een vlucht bijvoorbeeld goedkoper wordt. Ga ook nooit voor de eerste beste deal die je ziet, maar doe echt goed onderzoek. Het zou zonde zijn om vandaag je reis te boeken, terwijl die morgen ergens goedkoper is. 

Denk er ook goed over na waar je wil verblijven. Hotels zijn natuurlijk vaak duurder, dan bijvoorbeeld kamperen, maar je kunt soms wel een goede deal vinden via booking.com. Als je nooit hebt gekampeerd, moet je daar wel weer veel spullen voor aanschaffen. Dus als je dan naar de totale kosten kijkt, is een hotel misschien wel weer voordeliger. Wellicht is een airbnb of een appartement voordeliger dan een hotel. Je moet er namelijk ook rekening mee houden dat je elke dag moet eten. Verblijf je in een hotel, dan kun je natuurlijk al niet zelf koken en uit eten gaan is altijd duurder. 

Zelf koken op vakantie

Je kunt er ook voor kiezen om te sparen voor de vakantie. Let dus bijvoorbeeld extra op je uitgaven een paar maanden voordat jullie op vakantie gaan, zodat je op vakantie nét iets meer uit kunt geven en wel een keer uit eten kunt. Dat is natuurlijk ook een ideale optie, zodat je minder op je uitgaven hoeft te letten en meer het vakantiegevoel krijgt. 

Besparen op vakantie 

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk zo veel mogelijk ontspannen, dat begrijpen we. Maar, sommige zaken zijn gewoon beter om zelf te doen, omdat je daar gigantisch op kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het eten. Uiteraard is zelf koken veel goedkoper, dan wanneer je naar een restaurant gaat om te dineren. Maar dat geldt net zo goed voor je ontbijt en lunch. Want onderweg ontbijten of lunchen kan ook wel eens hoog in de kosten lopen. Zorg daarom dat je zelf broodjes smeert en ook zelf drinken mee neemt uit de supermarkt. Wil je wel een keer ergens lunchen of ontbijten? Ga dan naar de lokale plekken, daar ben je namelijk goedkoper uit, dan bij een toeristische bakker of restaurant. 

Maar, we hebben het ook over het plannen van de uitjes. Dat kun je ook het beste zelf doen om geld te besparen. Excursies die georganiseerd worden zijn altijd duurder. Daarnaast is een uitje plannen ook niet zo ingewikkeld. 

Bovendien hoeven ook niet alle uitjes geld te kosten, dat zie je wel aan deze uitjes, die je gewoon thuis uit kunt voeren. Vaak zijn de bezienswaardigheden het meest indrukwekkend in een stad en die kun je gewoon kosteloos bewonderen. Ga op zoek naar bijzondere architectuur, zoals unieke gebouwen of kerken. Op die manier bespaar je al heel wat geld. En kijk ook goed naar de afstand tussen de bezienswaardigheden. Vaak kun je de afstand lopend overbruggen, in plaats van constant het openbaar vervoer te pakken. Grote kans dat je onderweg nog veel meer leuke dingen ziet, waar je geen weet van had. 

Nog meer tips nodig? Lees er hier een aantal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *