Reisverzekering vergelijken

Onbezorgd op reis kunnen is altijd een fijn gevoel. In Nederland is het niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, toch kunnen de gevolgen van schade behoorlijk oplopen. Het hebben van een assurantie is daarom wel verstandig. Er bestaan verschillende soorten reisverzekeringen die allemaal dekking bieden tegen schade die je kunt oplopen vlak voor of tijdens je vakantie. Welke je kiest is afhankelijk van verschillende factoren: de frequentie waarmee je reist, hoe lang je weg bent, je reisdoel en wat voor activiteiten je gaat ondernemen. Hetzelfde geldt voor de aanvullende dekkingen, de keuzes hiervoor zijn situatie gericht en erg persoonlijk. We leggen de verschillende reisverzekeringen kort voor je uit.

Soorten reisverzekeringen 

tabel reisverzekeringen

Let op! Check zeker voor het afsluiten of je nergens dubbel voor bent verzekerd. Als je langer dan 8 maanden op reis gaat, vergeet je dan zeker niet uit te schrijven bij de BRP (Basisregistratie Personen). En neem je toch liever het zekere voor het onzekere? Dan is een allrisk doorlopende reisverzekering de beste optie. Hier worden alle denkbare aanvullende dekkingen meeverzekerd.

De meest gebruikte aanvullende dekkingen 

 

Wat dekt het?
Medische kosten  Het verschil in kosten voor een behandeling tussen Nederland en het land waar je zorg ontvangt. 
Annuleringsverzekering  Vergoedt de kosten van je vakantie en de annulering wanneer je om onverwachte reden een reis moet afbreken. 
Ongevallendekking  Wanneer je tijdens je vakantie door een ongeval invalide raakt of zelfs komt te overlijden, dan krijg je hiervoor een uitkering. 
Werelddekking  Op deze manier ben je ook verzekerd buiten Europa. 
Bagage  Als je veel waardevolle spullen mee hebt, worden ze met deze dekking volledig vergoed. 
© 2024 · besparenisvergelijken.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.