Autoverzekering vergelijken

Het internet wordt overstroomd met autoverzekeringen van verschillende verzekeringsinstanties, hierdoor zie je soms de bomen door het bos niet meer. Een autoverzekering is een brede term voor soorten verzekeringen met als doel de schade aan of gemaakt door je eigen auto te verzekeren. Er bestaan verschillende soorten autoverzekeringen, wij leggen ze kort even uit.

 

 

 

 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)  WA + Beperkt Casco WA + Volledig Casco (All Risk)
Verplicht 

Ja 

Nee 

Nee 

Leeftijd auto in jaren 

Altijd 

6 – 15 

< 6

Dekking  Alle schade die je aan andere toebrengt

 

 

 

 

 

Alle schade die je aan andere toebrengt 

+ alle soorten schade aan je eigen auto waar je zelf niets aan kunt doen

 • Brand
 • Natuurgeweld (storm/wilde dieren)
 • Diefstal 
 • Ruitschade 
Meest complete dekking. Alle schade die je aan andere toebrengt 

+ alle schade die je aan jezelf toebrengt 

+ alle schade dat niet jouw eigen schuld is 

 • Aanrijding
 • Vandalisme  

Tips voor het afsluiten van een autoverzekering

 1. Let op de verschillende premies + polisvoorwaarden en je eigen risco. Hoe hoger het eigen risico is, hoe lager de premie zal zijn die je moet betalen. Daarbij heeft elke verzekering eigen polisvoorwaarden, kijk goed welke het beste bij jou en je situatie past.
 2. Scrap dubbele dekkingen. Zo betaal je niet tweemaal voor dezelfde dekking. 
 3. Verzeker een tweede wagen bij dezelfde instantie (maak gebruik van de tweede autoregeling, zo ontvang je voor je tweede wagen dezelfde kortingen en bespaar je geld op je autoverzekering).
 4. Spaar de schadevrije jaren via je bonus/malusladder en ontvang kortingen op je premie. Zet je autoverzekering ook liever op pauze (‘opschorten’) dan stopzetten, zo heb je het voordeel dat je schadevrije jaren nog drie jaar na het opschorten blijven staan.
 5. Betaal kleine schadereparaties zelf, op deze manier dien je geen schadeclaim in bij je verzekeraar en daal je niet op de bonus/malusladder. Want hoe hoger je op de bonus/malusladder staat, hoe hoger de korting op je premie is.

Aanvullende autoverzekeringen 

Je kunt je ook bij autoverzekeringen aanvullend laten verzekeren. Er bestaan verschillende aanvullende verzekeringen, de premie die je hiervoor betaald zorgt ervoor dat je in meer situaties een schadevergoeding of rechtshulp krijgt.

Ongevallen-inzittendenverzekering
Jij en je medepassagiers zijn verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. Hierbij krijg je een vast bedrag voor letselschade uitbetaald. Let op: het is wel een beperkte aanvulling.

Schadeverzekering inzittenden
Dit is een uitgebreide aanvulling op je autoverzekering. Hiermee ben jij als bestuurder verzekerd voor letselschade én schade aan bagage of kleding (zelfs als jij degene bent die de schade heeft veroorzaakt). Het bedrag dat je krijgt uitbetaald staat gelijk aan de werkelijk geleden schade. Je medepassagiers kunnen ook op deze aanvulling aanspraak maken.

No-claimbeschermer
Wanneer je voor lange tijd bij dezelfde verzekeraar wilt blijven, is deze aanvulling handig. Je kunt hiermee één keer per jaar je schade claimen, dan verhoogt de premie bij je huidige verzekeraar niet. Het enige nadeel: je hebt minder schadevrije jaren.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering
Biedt juridische hulp om (letsel)schade bij de tegenpartij vergoed te krijgen. Het gaat hier om onschuld bewijzen en om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor de schade.

Rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen
Uitgebreide aanvulling voor juridisch advies en deskundige rechtshulp bij conflicten, om je onschuld te bewijzen, de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor schade en om hulp te krijgen bij strafvervolging.

 

© 2024 · besparenisvergelijken.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.