Zorgverzekering vergelijken

De juiste zorgverzekering kiezen is een lastige keuze die goed overwogen moet worden. In Nederland is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten, die dekt de meest voorkomende kosten zoals medicijnen of een bezoek aan het ziekenhuis. Wat er precies in deze basisverzekering zit, is vastgesteld door de overheid. Het is dan ook bij iedere verzekeraar hetzelfde. Let op! De maandelijkse premie kan wel verschillen. Het is dus belangrijk om de vele aanbieders met elkaar te vergelijken, dat kun je doen via zorgvergelijker. Zo vind je vast en zeker de meeste voordelige aanbieding. We hebben de meest voorkomende polissen van een basisverzekering kort voor je op een rijtje gezet.

Natura polis

Als je voor deze polis hebt gekozen en je een arts nodig hebt, kun je niet zelf kiezen welke arts of andere zorgverleners je helpen. Je kunt dus enkel terecht bij de zorgverleners waarmee je verzekeraar een contract heeft afgesloten.

Restitutiepolis

Bij het afsluiten van deze polis, kan je zelf kiezen bij welk ziekenhuis of welke arts je je laat behandelen. Het nadeel is dat je eerst de kosten zelf zal moeten dekken, later kun je wel een terugbetaling vragen aan je verzekering.

Combinatie polis

Dit is, zoals het woord het al zegt, een combinatie van een natura polis en een restitutiepolis. Een deel van de kosten zullen rechtstreeks betaald worden door de verzekeraar, het andere deel kan je later terugvragen.

Zoals eerder vermeld kan de premie erg verschillen per zorgverzekeraar. Dit cijfer is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het risico: hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie
  • Type polis: bij een natura premie betaal je een lagere premie dan bij een restitutiepolis

Een basisverzekering dekt natuurlijk niet alles. Ben je graag helemaal gedekt of weet je dat je extra financiële hulp kan gebruiken bij bepaalde onderzoeken, sluit je best een aanvullende verzekering zoals een tandartsverzekering af. Hierbij kunnen de poliswaarden wel verschillen bij de verschillende verzekeraars. Lees dus goed de kleine lettertjes na bij het afsluiten van een aanvullende verzekering.

© 2024 · besparenisvergelijken.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.