Je hebt het zelf al gemerkt, alles wordt duurder. Het is om gek van te worden en sommige mensen maken zich een hoop zorgen. Als het zo doorgaat, zullen een aantal mensen hun auto bijvoorbeeld niet meer kunnen betalen. Dat is de harde realiteit. Maar, hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. Hoe zorgen we ervoor dat we het verliezen van een auto kunnen vermijden? Je leest het in dit artikel.

Controleer regelmatig de bandenspanning

Heel veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om de bandenspanning te controleren. Als de bandenspanning niet goed is, wordt je auto onnodig afgeremd. Dit leidt ertoe dat je meer brandstof aan het verbruiken bent. Dat is nou net niet wat je wil met de benzineprijzen van tegenwoordig. Bovendien ben je zo de banden ook aan het slijten. Hierdoor zul je sneller je banden moeten vervangen of meer geld kwijt zijn aan onderhoud. 

Houd je aan de snelheid

Je kunt je maar beter aan de aanbevolen snelheid houden. Hierdoor heb je de minste kans op ongelukken en boetes. Maar, het zorgt er ook voor dat je de minste brandstof verbruikt. Als je hard rijdt, gaat er meer benzine doorheen. Dat verschil is bij hoge snelheden heel goed te merken. Als je 130 km/u rijdt, verbruik je al snel 25% meer brandstof dan wanneer je 100 km/u rijdt. 

Zorg voor weinig luchtweerstand

Ook luchtweerstand is een echte boosdoener. Hierdoor moet de motor extra hard werken, waardoor je meer brandstof verbruikt. Luchtweerstand wordt gecreëerd door het rijden met open ramen bijvoorbeeld. Maar, de echte boosdoeners zijn ook het rijden met dakkoffer of fietsendrager. Deze kun je er dan ook beter maar afhalen, als je ze toch niet gebruikt. 

Onderhoud is belangrijk

Sla een onderhoudsbeurt nooit over. Het is namelijk belangrijk om goed voor je auto te zorgen. Onderhoud deze goed. Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat de uiteindelijke reparaties duurder gaan zijn dan dat je had gedacht. 

Vergelijk de autoverzekering

Een autoverzekering is natuurlijk ook een grote kostenpost die je elke maand moet betalen. Reken maar eens uit hoeveel je per jaar eraan kwijt zal zijn. Misschien heb je er nooit aan gedacht om over te stappen. Toch is dat wel heel verstandig. De verzekering die je een paar jaar geleden gekozen hebt, was destijds misschien voordelig, maar dat hoeft nu lang niet meer zo te zijn. Daarom is het goed om een keer verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Wellicht dat je een voordelige aanbieder kunt vinden. 

Kies een kleine auto

Een kleine auto is vanzelfsprekend natuurlijk veel voordeliger in aanschaf. Al helemaal wanneer je een tweedehands model koopt. Vaak scheelt het ook qua benzine. Natuurlijk betaal je bij de benzinepomp dezelfde prijs voor dezelfde liters. Maar, een kleine auto rijdt veel zuiniger. Dit betekent dus dat je minder snel zou hoeven tanken. Dat scheelt weer in de portemonnee. Daarnaast ben je qua verzekering en wegenbelasting ook goedkoper uit met een kleine wagen. Dit komt onder andere omdat deze minder weegt. 

Gas loslaten vs. remmen

Als je in een situatie belandt waar je je gas kunt loslaten in plaats van remmen, dan moet je dat zeker doen. Het naderen van een rood stoplicht kan een voorbeeld zijn. Als je van ver al ziet dat het stoplicht op rood staat, kun je beter je gas los laten. Uiteraard moet je wel letten op het overige verkeer en dat er niemand achterop klapt. Het voordeel van gas loslaten is dat de auto zo langzaam kan uitrollen en dat zijn eigenlijk gratis meters. Natuurlijk gaat de veiligheid op de weg wel nog altijd voor. Dus wellicht kun je niet anders dan remmen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *