Steeds vaker schrikken we van onze vaste lasten in de maand. Helaas komen we er niet onderuit en zullen we ze echt moeten betalen. Maar, heb je wel eens goed gekeken naar de verzekeringen en abonnementen die je hebt lopen? Daar valt namelijk een heleboel geld op te besparen. Vaak heb je namelijk niet eens door welke abonnementen je allemaal hebt lopen en waar je allemaal voor verzekerd bent. Het is tijd om daar eens op te besparen en wij gaan je daarbij helpen!

Weg met alles dat je niet gebruikt

Een abonnement, waar je geen gebruik van maakt kun je maar beter opzeggen. Ook al is het maar € 10 euro in de maand, gaat dat je jaarlijks wel mooi € 120 euro besparen. Als je een abonnement hebt, waar je nauwelijks gebruik van maakt, zal dit je wellicht niet heel veel op gaan leveren in de maand. Maar, het kan goed zijn dat je meerdere abonnementen hebt, waar je niet eens weet van had en die wel doorlopen. Denk bijvoorbeeld aan een sportabonnement, die je misschien al eerder wilde opzeggen, maar nooit aan toe kwam. Sporten is belangrijk, maar als je niet daadwerkelijk naar de sportschool gaat, heb je dat abonnement ook niet nodig. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor streamingdiensten. Heb je echt 5 verschillende nodig? Of ben je met één streamingdienst abonnement ook gezegend? 

Tot zover hebben we het gehad over de abonnementen, maar je bent natuurlijk ook voor een hoop verzekerd. Alleen, weet je wel wat jouw verzekering precies inhoudt? Weet je waar je allemaal voor verzekerd bent en waar je dus maandelijks voor betaald? Dan hebben we het niet alleen over de type verzekeringen, maar ook over de dekkingen. Als je jaren lang geen gebruik hebt gemaakt van een aantal zaken in je zorgpakket, is het wellicht tijd om die zaken van je verzekering af te halen. De zorgverzekering blijft ook maar stijgen en oververzekeren is echt zonde van het geld. Kijk daarom eens kritisch naar die verzekering, maar ook naar elke andere verzekering die je op dit moment hebt lopen. Denk bijvoorbeeld aan de doorlopende reisverzekering. Heb je die wel echt nodig? Als je bijna niet op reis gaat, kun je die wellicht beter opzeggen. Bovendien kan het zomaar zijn dat je met jouw zorgverzekering al genoeg verzekerd bent en dat de doorlopende reisverzekering alleen maar zorgt voor dubbele kosten en een dubbele dekking. 

Houd het in de gaten

Het is belangrijk om jouw abonnementen en verzekeringen goed in de gaten te houden. Het kan namelijk wel eens zijn dat jouw verzekering of abonnement ineens omhoog gaat. Wellicht dat je daar wel een mail van hebt gehad, maar deze gemist hebt. Misschien is dat abonnement of die verzekering door die prijsstijging dan niet meer zo interessant. Daarom is het belangrijk om zeker jaarlijks, maar liever maandelijks al je uitgaven te checken. Ben daarnaast ook streng voor jezelf en vraag je maandelijks af of je al die abonnementen wel echt nodig hebt. Als je ze nodig hebt, zijn er wellicht wel andere aanbieders te vinden die goedkoper zijn. Het is verstandig om dit maandelijks eens te vergelijken. De grote concurrent, zou misschien voor jou nu eens voordeliger kunnen zijn. Dat kan alleen maar goed uitpakken voor jou, want dan hoef je minder te betalen. Als dat het geval is, is het aan te raden om meteen over te stappen. Voordat je het weet is de deal voorbij en daar zou je jezelf echt mee in de vingers snijden. Besparen is toch echt vergelijken, dus doe dat dan ook! Het liefst maandelijks, want dan blijf je goed op de hoogte van alle huidige prijzen en aanbiedingen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *