Tegenwoordig wordt natuurlijk alles duurder, zo ook de energiekosten. Zodra je hierop wil besparen, kan dit best een klus zijn. Want hoe bespaar je nou eigenlijk op je energiekosten? Hieronder geven we je een aantal tips.

Besparen op Energie

Energie vergelijken

Ga eens bij jezelf na of jouw energiecontract en -leverancier nog wel geschikt is voor jou. Het kan namelijk zo zijn dat jouw behoeftes veranderd zijn. Wellicht ben je ergens anders wel voordeliger uit. Zodra je erachter bent gekomen dat jouw energiecontract niet meer bij je situatie past, is het belangrijk dat je verschillende energiecontracten gaat vergelijken met elkaar.

Dit kun je snel en gemakkelijk via doen op gaslicht.com/energievergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je altijd de beste keuze maakt. Ook vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste energiecontracten waardoor jij nooit te veel geld uitgeeft aan energie. Op Gaslicht.com vind je verschillende energieleveranciers inclusief hun aanbod.

Isolatie

Naast dat je kunt besparen door verschillende energiecontracten met elkaar te vergelijken, kun je alsnog op andere manieren ervoor zorgen dat je minder kosten maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van isolatie. Op deze manier zorg je dat de kou buiten blijft en zodra je de kachel aan hebt, de warmte lucht niet direct weer wegtrekt. Op deze manier hoef je minder vaak de kachel aan te zetten, waarop je automatisch geld bespaart. Denk bijvoorbeeld aan dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, of het plaatsen van triple glas.

Zet apparaten uit

Het klinkt misschien cliché, maar zet de apparaten uit die je niet nodig hebt. Het gaat soms erg gemakkelijk, weglopen maar de televisie of de lampen aan laten. Dit kost bij elkaar erg veel energie. Zorg er dus voor dat de apparaten uit staan wanneer je er geen gebruik van maakt. Je kunt ook gebruikmaken van een stekkerdoos met een schakelaar: met deze schakelaar zet je meteen alle apparaten uit. Op deze manier zorg je ervoor dat je nooit onnodig stroom verbruikt terwijl dit niet nodig is. Daarnaast kun je ook nog eens gebruikmaken van energiezuinige apparaten.

Extra tips

Er zijn veel kleine aanpassingen die kunnen helpen om te besparen op energie. Vervang normale lampen bijvoorbeeld voor ledlampen. Dit omdat deze lampen een stuk minder stroom verbruiken dan ‘gewone’ lampen. Ook is het om het wasgoed niet te heet te wassen, en zorg ervoor dat de warme lucht niet kan ontsnappen. Dit kun je doen door middel van tochtstrips en deurstoppers.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *