Merk jij dat je op het einde van de maand niet zo veel meer overhoudt op jouw rekening? Gelukkig hoef je jezelf niet meteen op een strikt dieet te zetten om wat extra te besparen. Wist jij dat je heel wat geld kan besparen door een abonnement aan te gaan (of op te zeggen)? En dan hebben we het niet enkel over Netflix, Storytel of Spotify, maar ook over sportabonnementen, gasrekening en meer!

Lees even mee hoe jij gemakkelijk kan besparen op jouw maandelijkse kosten door het juiste abonnement aan te gaan.

Man en Vrouw Online met Inetrnet Abonnement

Deel je abonnement met anderen

Wist je dat je tot 5 personen op jouw Netflix account kan toelaten? Door een account te delen met vrienden of familie kan je zo die maandelijkse Netflix kost delen. Het is misschien geen groot verschil per maand, maar reken het maar eens uit per jaar! Ook Spotify en andere streaming abonnementen geven jou deze optie. 

Niet alleen online diensten bieden de optie om kosten te delen. Lezen jullie thuis eens graag een magazine zoals Flair, de krant of een ander tijdschrift? Als jij en je vriend(inn)en graag een boekje lezen, kunnen jullie samen een abonnement aangaan! Je hoeft zelfs niet voor het fysieke exemplaar te kiezen. Indien jullie samen een online account aanmaken en de inloggegevens met elkaar delen, kunnen jullie samen genieten van alle interessante en leuke artikelen op jullie favoriete site.

Goedkoper lezen en luisteren

Lees jij liever echte boeken? Helaas kosten boeken heel wat geld. Tenzij je naar een tweedehands boekenbeurs gaat of een echt koopje kan doen in een winkel, ben je vaak meer dan 20 euro kwijt aan een boek. Een bibliotheek kan dat probleem voor jou oplossen! Door een bibliotheekkaart aan te schaffen betaal je een vast bedrag per jaar en kan jij zo veel boeken lezen doorheen het jaar als je maar wil! Voor kinderen en jeugd is het vaak nog goedkoper of zelfs gratis om boeken te lenen, zo bespaar je nog meer! 

Een andere optie is om jouw boeken online te lezen of te beluisteren. Op een Kindle (e-book) worden heel wat boeken gratis aangeboden. Als jij jouw favoriete boeken niet gratis kan terugvinden op het platform, kan je ervoor kiezen om een abonnement aan te gaan. Is al dat lezen niets voor jou? Dan kan jij ook gewoon luisterboeken downloaden! Via Audiobooks en andere sites krijg je voor een maandelijks bedrag toegang tot een heleboel oud en nieuw luistermateriaal! 

Heb jij wel een abonnement nodig?

Voor je een abonnement aangaat op elke website die je tegenkomt, denk je best even goed na. Denk bijvoorbeeld aan een sportabonnement. Je begint er met goede intenties aan en gaat de eerste maand wel 8 keer naar de sporthal. Na een maand of 2 ga je echter nog maar 2 keer per maand en uiteindelijk geef je misschien op. Hoewel een sportabonnement een goede motivatie is om jouw workouts vol te houden, kan het op termijn ook geld aftroggelen van jouw rekening. 

Het is dan ook belangrijk om jouw bestaande abonnementen te controleren en eventueel af te sluiten. Heb jij een abonnement op je favoriete tijdschrift, maar lees je het eigenlijk nooit? Sluit het af en koop dan af en toe eens die Flair als je er zin in hebt. Heb je al jaren hetzelfde abonnement bij jouw mobiele provider? Zoek eens op of je voor een goedkopere optie kan kiezen en geld kan besparen!

Ten slotte geven we je nog even mee dat het ook helpt om de opzegdatum van een abonnement ergens op te schrijven wanneer je een nieuw abonnement aangaat. Op die manier krijg je geen verrassingen te zien op jouw rekening omdat je op tijd jouw abonnement kan aanpassen of afsluiten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *