Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn: de energierekeningen zijn de komende tijd alleen maar hoger geworden. Dat komt voornamelijk door de stijging van de gasprijzen en het lijkt er niet op dat hier in de aankomende periode verandering in komt. We moeten dus allemaal rekening houden met de hogere kosten op onze energierekening. Zit je daar, net als wij, niet op te wachten? Dan kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar oplossingen zodat je kan besparen op je gasrekening. 

Het is natuurlijk altijd interessant om te zien of en op welke manier je kunt besparen op je vaste lasten. Maar met de huidige gasprijzen is dat extra actueel.  We kijken daarom graag met je mee hoe je kan besparen op je energierekening en houden daarbij rekening met hogere budgetten om investeringen in je woning te doen, maar ook met de kleinere portemonnee. Met sommige tips kun je vandaag nog beginnen met besparen, dus waar wacht je nog op?

Minder gas verbruiken = minder kosten maken

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar de makkelijkste methode om minder kosten te hebben aan je vaste lasten, is natuurlijk door minder te verbruiken. Hou je gasrekening daarom eens onder de loep en bekijk waar de meeste kosten naartoe gaan. Koken jullie graag uitbundig en gaat er veel gas naar jullie kooktoestel? Of houdt het gehele gezin van lang en warm douchen? Kijk dan eens of je daar iets aan kan doen. Probeer bijvoorbeeld elke week een minuut korter te douchen totdat je op de 5 minuten zit. Elke minuut die jij en je gezin minder douchen, is mooi meegenomen dus kijk tot hoever jullie kunnen gaan. Ook kun je de cv-ketel op 60 graden zetten in plaats van 90 graden en op deze manier wat gas besparen. Of zet de thermostaat eens een graadje lager dan jullie gewend zijn!

Is bij jullie het uitgebreid koken de ‘boosdoener’? Dan kun je bekijken of je het kan vervangen door een inductiekookplaat. Je hebt tegenwoordig hele mooie modellen dus je kookhobby hoeft hier absoluut niet onder te lijden!

Isoleren kun je leren! 

Naast minder verbruiken door je eigen gewoontes en het gedrag van je huisgenoten aan te passen, kun je ook flink op gas kosten besparen door je huis beter te isoleren. Veel investeringen die je doet in isolatie zijn binnen enkele jaren terug te verdienen. 

Wil je klein beginnen of heb je een klein budget? Start dan met het isoleren van je cv-leidingen zodat daar geen warmte verloren gaat. Je kunt bij iedere bouwmarkt isolatiemateriaal kopen of via het internet bestellen. Plaatsen doe je gewoon zelf! Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van radiatorfolie achter je verwarmingen. Zo voorkom je dat de radiator warmte afgeeft aan de achterkant in plaats van in de woning. Deze folie kun je zeer gemakkelijk zelf aanbrengen en is ook een leuk klusje om met het hele gezin te doen! Dat kun je ook met het plaatsen van tochtstrips doen. Speur samen alle deuren en ramen af en bekijk waar tocht vandaan komt. Plaats hier strips en houdt de warmte gemakkelijk in je woning!

Heb je wat meer te besteden? Dan kan het interessant zijn om na te denken over muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of een combinatie. Met name het isoleren van je dak kan flink schelen op je gasrekening. Door je dak goed te isoleren zal de warme stijgende lucht in je woning blijven en hoef je minder te stoken. Ook het vervangen van enkel glas voor beter isolerend glas is een goede tip. 

Tot slot kan het ook interessant zijn om je energieleverancier te vergelijken. Wie weet kun je daar ook nog flink op besparen!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *