De betaling van jouw rekening voor water en elektriciteit staat weer op je te wachten, jouw auto heeft dringend nieuwe banden nodig en je hebt je vakantiebudget net aan een nieuwe wasmachine moeten uitgeven. Het leven is duur, maar gelukkig bestaan er heel wat tips om toch die welverdiende centjes een beetje beter te beheren, te besparen en wat geld opzij te zetten!

Herinner je je nog dat je als tiener vaak dacht “oh als ik volwassen ben koop ik gewoon lekker wat ik wil”? Nu ben je volwassen en blijkt het leven heel wat duurder te zijn dan verwacht. De beste tip die we je kunnen meegeven om toch wat te besparen is: doe het lekker zelf! 

Denk er maar eens over na: hoe vaak ga jij een koffietje halen bij Starbucks? Hoeveel geld geef jij uit aan cocktails tijdens een avondje uit? Hoe vaak ga jij op restaurant of bestel je take away omdat je te lui bent om te koken? Je hoort het al komen… waarom leer je niet om zelf je favoriete koffie of cocktail klaar te maken?

Word je eigen barista

Ok, we tackelen het eerste probleem: die dagelijkse latte met amandelmelk en kaneel. Of gewoon een lekkere espresso, want het hoeft niet altijd even speciaal te zijn. Je hebt echt niet veel nodig om je eigen koffie te maken. Een waterkoker heb je vast al in huis. Een weegschaal ook. Het enige waar je iets aan moet uitgeven is een koffiemachine. Je moet immers je overheerlijke verse koffiebonen eerst malen en daarna in bijvoorbeeld een airpress laten pruttelen. 

Klopt, het kost geld om goede koffiebonen te kopen en een goede machine aan te schaffen. En ja, amandelmelk is ook niet goedkoop. Maar reken eens even uit hoeveel geld jij maandelijks uitgeeft aan afhaal koffie? Door jouw eigen materiaal aan te schaffen, haal je het er na enkele maanden volledig uit. Tegen dan heb jij ook volledig uitgedokterd hoe jij jouw favoriete latte of espresso klaarmaakt. Bovendien werkt het therapeutisch om even de tijd te nemen om je eigen koffietje te maken! 

Maak jouw eigen cocktails

Net zoals koffie kan je ook je cocktails zelf maken. Cocktails kosten gemakkelijk tussen de 8 en 18 euro, terwijl een fles sterke drank tussen de 15 en 25 zal kosten. Met zo’n fles ben je echter veel langer zoet! Zoek dus even op welke ingrediënten je nodig hebt om jouw favoriete cocktails te maken en maak er thuis of in het park een echt feestje van. Als je vrienden meedrinken kunnen jullie de rekening nog splitsen ook, zo bespaar je nog meer!

Op diner bij vrienden

Om het nog gezelliger te maken kunnen jullie er meteen een heel avondje van maken. In plaats van op restaurant te gaan of iets te bestellen, kunnen jullie een potluck organiseren! Dat wil zeggen dat iedereen een eigen gerecht meebrengt en je dus enkel opdraait voor jouw deel van de kosten. Als je vaak met dezelfde vrienden afspreekt kunnen jullie natuurlijk ook met een beurtrol volledige dinertjes organiseren. De ene week zorg jij voor een lekkere maaltijd, de week daarna ga je bij jouw vrienden op bezoek en krijg je daar allerlei lekkers voorgeschoteld.

Ga een abonnement aan

Als je vaak naar dezelfde winkels, restaurants of locaties gaat is het altijd een goed idee om een abonnement of stempelkaart aan te vragen. Bij winkels krijg je meestal een klantenkaart waar je na een tijdje korting mee kan scoren, bij eetzaken kan je vaak een stempelkaart krijgen waar je na 9 aankopen een 10de artikel gratis krijgt en zelfs in sporthallen krijg je vaak korting of een gratis beurt als je een 10-beurtenkaart koopt. 

En vergeet vooral niet: je hoeft geen geld uit te geven om gelukkiger te worden Een wandeling in de natuur of een gezellige avond met vrienden doet wonderen en is gratis!

Wil je nog meer tips om te besparen, lees dan hier verder.

Categorieën: Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *