Als het op verzekeringen aankomt, dan zijn we liever goed verzekerd dan onderverzekerd. Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen, want in het geval van een ongeluk wil je natuurlijk wel goed geholpen worden en niet te veel zorgen hebben. Maar wist je dat veel Nederlanders enorm over verzekerd zijn? Dat is natuurlijk zonde van je geld want verzekeringen kosten altijd geld. Het is daarom belangrijk om niet te betalen voor zaken waar je geen gebruik van maakt of wat je niet nodig hebt. Dat geldt niet alleen voor je telefoon- en internetkosten en andere vaste lasten, maar uiteraard ook voor je autoverzekering. 

Met deze drie tips kun je al gauw tientallen euro’s besparen op je autoverzekering. Lees je mee?

Tip 1: kijk en vergelijk!

Om oververzekering te voorkomen is het verstandig om periodiek je verzekeringen eens te bekijken. Net zoals je ziektekostenverzekering die je ieder jaar opnieuw kunt afsluiten, kun je ook eens kritisch naar je autoverzekering kijken. Past je verzekering nog wel bij je huidige situatie en bij de dagwaarde en leeftijd van je auto? Als je bijvoorbeeld voldoende geld hebt om grotere schades zelf te betalen, dan kan het zinvol zijn om een andere dekkingsgraad te nemen. Daarnaast verandert de dagwaarde van je auto naarmate je hem langer hebt en meer gebruikt. Daar kan ook steeds een andere, gunstigere verzekering het beste bij passen.

Door verschillende autoverzekeringen ieder jaar te vergelijken en steeds te kiezen voor de verzekering die op dat moment bij je past, kun je gemakkelijk besparen. Past jouw autoverzekering op dit moment nog bij jouw persoonlijke situatie of betaal jij nu ook te veel?

Tip 2: combineer met andere verzekeringen voor kortingen

Je hebt hoogstwaarschijnlijk niet alleen een autoverzekering, maar misschien ook een reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, woonhuisverzekering enzovoort. Veel verzekeraars willen graag klanten zich binden en geven daarom combinatiekortingen. Ben jij tevreden over een verzekeraar van een andere verzekering? Kijk dan eens of zij ook een autoverzekering aanbieden die aansluit bij jouw wensen. Vaak kun je dan op stapelkortingen rekenen of zelf een combinatiekorting bedingen. Bijkomend voordeel voor jou is dat je al je verzekeringen gemakkelijk op een plaats kunt beheren. Wel zo overzichtelijk.

Besparen op Autoverzekering

Tip 3: auto delen is kosten delen!

Een heel moderne trend is om je auto te delen. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar scheelt ook nog eens flink in de kosten. Als jij een auto deelt met bijvoorbeeld je partner, buurman of familielid dan kunnen jullie samen de vaste kosten verdelen waaronder de autoverzekering. 

Daarnaast kun je als kind of partner in sommige gevallen de schadevrije jaren overnemen van de verzekerde. En we weten allemaal, hoe meer schadevrije jaren, hoe voordeliger de autoverzekering. Dit kan een aantrekkelijke regeling zijn als je vader of moeder of partner bijvoorbeeld de auto weg wilt doen en jij deze schadevrije jaren kunt overnemen. Let op, niet iedere verzekeraar biedt dit aan en er worden soms aanvullende voorwaarden gehanteerd. Laat je hierover goed informeren.

Extra tip: besparen op autokosten in het algemeen

Naast het besparen op je autoverzekering, wil je natuurlijk het liefst besparen op alle kosten die je voor je auto hebt. Laat bijvoorbeeld de kinderen in de straat je auto eens wassen voor een euro in plaats van naar die dure carwash te gaan of neem je rijgedrag eens onder de loep. Moeten die wekelijke boodschappen altijd met de auto gedaan worden of kun je misschien ook een paar tripjes op de fiets maken? Door je verbruik laag te houden, gaan je autokosten automatisch ook omlaag. En wie weet, kun je dan ook weer voor een goedkopere autoverzekering gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *