Het is raar om te bedenken dat er een tijd was dat het internet niet bestond en mobiele telefoons al helemaal niet. We hebben geluk dat we in een tijd leven, waarin we beide kunnen combineren. De telefoons en het internet zijn niet meer weg te denken en telefoons met internet al helemaal niet. Ben je de weg kwijt? Heb je een recept nodig? Wil je ergens online een afspraak maken? We gebruiken het internet overal voor en het liefst nog op onze telefoon. Hoe kunnen we dan toch besparen op deze abonnementen? We zetten het voor je op een rijtje in dit artikel.

Besparen op kosten

Besparen op je telefoonabonnement 

Tip 1: Besparen is vergelijken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, als je wil besparen moet je vergelijken. In dit geval is het belangrijk om een aantal providers op een rijtje te zetten. Uiteraard gaat het om het goedkoopste abonnement, maar dat wil niet zeggen dat dat ook de voordeligste provider voor jou is. Voordat je gaat vergelijken moet je wel jouw wensen op een rijtje zetten. We hebben het dan over het aantal belminuten en het aantal GB internet dat je wil hebben bij je abonnement. Zorg ervoor dat je die zaken bij alle providers hebt ingevuld, voordat je begint met vergelijken. 

Er komt dan uiteraard een goedkope provider uit de test. Maar denk eraan dat je ook nog zit met de looptijd van je contract. De ene provider kan heel voordelig zijn, maar daar zit je misschien wel 2 jaar aan vast. Terwijl de andere provider misschien iets duurder is, maar waarbij je wel maar één jaar een contract hoeft te hebben. 

Tip 2: Kies een sim-only abonnement

We hebben de neiging om een abonnement af te sluiten, zodat we een telefoon erbij ‘krijgen’. Dat krijgen is natuurlijk niet waar, want daar betaal je maandelijks voor. Het is zelfs zo dat je vaak meer betaalt voor het toestel als je deze bij je abonnement pakt, dan wanneer je de telefoon los koopt. Het beste is dus om een sim-only abonnement af te sluiten. Het is in ieder geval wel het voordeligste telefoon abonnement. 

Besparen op je internet abonnement

Tip 3: Kies één provider

Televisie en internet heeft bijna elk huishouden wel. Dan komt daar vaak ook nog bellen via de vaste lijn bij, wat ook best een uitgave is als je het weinig gebruikt. Dat zijn dus zomaar 3 verschillende providers waar je bij aangesloten bent. Dat is niet altijd verstandig. Wanneer je internet, bellen en televisie bij één provider afsluit, ben je waarschijnlijk veel goedkoper uit. Het is in ieder geval wel handig, als je alles op één factuur hebt staan, ook met overstappen zit je niet aan verschillende data vast. 

Tip 4: Alleen afsluiten wat je nodig hebt

Bij verzekeringen zeggen we altijd dat je jezelf niet moet oververzekeren. Dat geldt dus ook met een abonnement afsluiten, sluit niks af wat je niet nodig hebt. Het is namelijk zonde om te betalen voor iets dat je niet gebruikt of niet nodig hebt. Dat geldt dus ook voor je internet abonnement. Zoals we eerder al zeiden kunnen we niet meer zonder internet, maar er zijn wel verschillen in snelheid en mb’s. De regel luidt: hoe sneller je internet, hoe meer mb’s je nodig hebt. Het kan natuurlijk niet snel genoeg voor ons, maar houdt er ook rekening mee dat dit vaak een truc is om jou meer te laten betalen. Je hebt namelijk veel meer mb’s nodig als je sneller internet wil, waardoor je abonnement ook aanzienlijk duurder wordt. Voor het sturen van e-mails of het scrollen door je social media pagina’s, heb je zo’n snelle internetverbinding echt niet nodig. Denk er daarom goed over na, of dat dure abonnement het wel waard is. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *