We willen allemaal onafhankelijk worden op een bepaald moment. Hoe heerlijk is het namelijk als je je nergens meer zorgen over hoeft te maken als het om geld gaat. Je hoeft niet meer te letten op wat je uitgeeft en kan je naasten alles bieden. Mooi vooruitzicht natuurlijk, maar hoe bereik je dat? Doe je dat door echt hard geld te sparen? Of is het investeren in vastgoed bijvoorbeeld interessanter? We leggen het uit in dit artikel.

Investeren in een woning

Geld sparen

Iedereen heeft wel eens geld gespaard. Voor de ene persoon is het makkelijker als voor de ander. Dat kan met een aantal factoren te maken hebben. Ten eerste is het sparen gemakkelijker als je veel verdiend. Als je moeilijk kunt rondkomen is het haast onmogelijk om geld apart te leggen. Je moet namelijk gemotiveerd zijn om die volle spaarrekening te krijgen. Niet iedereen heeft dat in zich. 

De voordelen 

Het voordeel van geld sparen is dat het gemakkelijk is. Iedereen kan het, alleen moet je er de juiste motivatie voor hebben. Geld sparen lukt bijvoorbeeld veel beter als je spaart voor een huis, dan wanneer je geen enkel doel voor ogen hebt. Sparen is dus erg laagdrempelig. Je hoeft er weinig kennis van te hebben. Bovendien zijn er heel veel manieren, waarop je kunt sparen en heel veel tools die je kunnen helpen om jouw uiteindelijke doel te bereiken. 

De nadelen

Een van de grootste nadelen is dat mensen er vaak nog bij kunnen. De ene maand heb je een hoop gespaard en de volgende maand is het alweer op. Als het om sparen gaat heeft niet iedereen ruggengraat. We grijpen makkelijk naar dat geld alsof het een soort extra potje is. In dat geval duurt het langer voordat jouw doel behaald is en blijf je aan de gang. 

Investeren in woningen

Een huis kopen en deze onderverhuren aan particulieren. Dat is wat je in principe doet als je investeert in woningen. Doordat je de woning verhuurt, maak je uiteindelijk winst op de koop van het huis. In principe is dit ook een vorm van geld sparen. Je investeert eerst een hoop geld om er daarna een volle spaarrekening aan over te houden bijvoorbeeld. Anderen investeren juist om met de winst in nog meer vastgoed te kunnen investeren. 

De voordelen

Het voordeel van investeren in woningen is dat je een hele hoop geld eraan kunt verdienen. Technisch gezien zul je met de verhuur van een huis, weer kunnen investeren in een andere woning. Voornamelijk als je er een beetje gevoel voor hebt, is dit een gemakkelijke manier van geld verdienen. 

De nadelen

Het grootste nadeel is dat dit niet voor iedereen weg is gelegd. Het is niet zo laagdrempelig. Je moet er namelijk verstand van hebben en ook nog eens een groot startkapitaal hebben. Investeren in woningen is daarom niet voor iedereen weggelegd. 

Een ander nadeel is dat je ook een tijd moet wachten, totdat je er echt winst uithaalt. Het huis zal vaak verhuurd moeten worden, wil jij er het aankoopbedrag uithalen. Daar staat wel weer tegenover, dat je het huis altijd nog kunt verkopen. De vraag is dan wel weer of je het voor hetzelfde bedrag kan verkopen. 

Een ander nadeel is dat de woningmarkt op dit moment ontzettend krap is. Er zijn weinig woningen te vinden. Kun je er toch een vinden? Dan is deze vaak enorm overprijsd. Dat is wellicht niet waar je in geïnteresseerd bent als je het alleen doet om geld ermee te verdienen. Je wil er natuurlijk altijd zo min mogelijk geld in stoppen en dat is op dit moment helaas niet mogelijk.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *