Momenteel krijgt iedereen de afrekening van de energie en het water. Aangezien alles veel duurder is geworden afgelopen jaar, worden dat hoge rekeningen. Met het zicht op de feestdagen, zul je ergens op moeten besparen. De feestdagen zijn op zichzelf altijd al een grote kostenpost. Dit jaar kun je jezelf dat niet veroorloven. Tijd om een keer op de feestdagen te besparen. Hoe je dat precies doet? Je leest het in dit artikel!

Creatief met cadeaus

Wij Nederlanders pakken ongelofelijk veel uit met de feestdagen. De cadeaus kunnen niet duur genoeg zijn. En dan vieren we het vaak ook nog met de hele familie. Dat betekent dus veel cadeaus en veel geld. Laten we dat vele geld dit jaar nou net niet hebben. Tijd om dit jaar eens wat creatiever te zijn. Cadeaus hoeven echt niet zoveel geld te kosten. Maak dit jaar eens zelf iets. Laat je gedachten de vrije loop gaan en knutsel iets in elkaar. Zo’n zelfgemaakt geschenk is ook veel meer waard dan grote cadeaus onder de boom. 

Met een beetje creativiteit kun je vast wel iets verzinnen en maken. Denk bijvoorbeeld aan zelfverzonnen vouchers voor je partner. Deze kan hij of zij dan eenmalig in zetten. Denk aan dingen waar je iemand blij mee maakt of rot klusjes waar je iemand vanaf kan helpen. Een voucher voor een massage bijvoorbeeld of een voucher om niet te hoeven koken. Zoiets creatiefs kun je vast voor meerdere mensen bedenken! 

Aanbiedingen zijn leidend

De meeste mensen maakt het helemaal niet uit wat ze eten met kerst. Laat je daarom eens leiden door de aanbiedingen in de supermarkt. Wellicht dat de carpaccio in de aanbieding is, dan heb je al een mooi voorgerecht te pakken. Zorg dan dat je het hoofdgerecht op maakt met veel aardappels en groenten. Deze vullen de maag, waardoor je maar een klein stukje vlees hoeft voor te schotelen. Vlees is namelijk het duurste van het gerecht. Daar moet je dan echt op besparen. Toch zul je daar op het bord niks van merken, omdat je toch genoeg eten op tafel weet te zetten. 

Qua cadeaus kun je jezelf natuurlijk ook laten leiden door aanbiedingen. Denk er wel aan dat deze vaak misleidend zijn tijdens de kerstperiode. Vaak zijn het dezelfde prijzen als een paar weken terug, of zelfs duurder. Alleen omdat er aanbieding bij staat denk jij dat je minder uitgeeft. Feitelijk is dat dus niet zo. Laat je daar dus niet gek door maken. Anderzijds moet je er op letten dat aanbiedingen vaak gelden op oude producten. Dat zijn voor jongeren vaak niet de spullen die ze zoeken. Als ze een spelletje voor de spelcomputer vragen, bedoelen ze uiteraard de nieuwste versie. Koop dus niet 3 versies terug, omdat die nou net in de aanbieding is. Grote kans dat ze die al hebben, waardoor je je geld weggooit. 

Een uitgebreid ontbijt

Zelf Brood Bakken

Wat ook verstandig is, is om lekker uitgebreid te ontbijten. Het liefst ook zo laat mogelijk. Dan zit je lekker vol tot aan het diner. Op die manier bespaar je al op een maaltijd, omdat je de lunch overslaat. Dat is nog eens ideaal. Een uitgebreid ontbijt hoort natuurlijk ook bij de kerst. Het geeft echt dat gezellige gevoel, zo met z’n allen aan tafel. Ideaal moment om leuke gesprekken met elkaar te voeren. Doe bijvoorbeeld een rondje dankbaarheid. Dan moet iedereen vertellen waar hij of zij dankbaar voor is op dat moment. Dat kan zijn over iets wat je bereikt hebt of iets wat iemand voor je gedaan heeft bijvoorbeeld. Kerst is namelijk het uitstekende moment om daar eens bij stil te staan en elkaar ook meer te leren waarderen. Dat schiet er nog wel eens bij in op andere momenten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *