Is december ook jouw favoriete tijd van het jaar? Gezellige lichtjes overal, warme kerstsfeer, kerstmarkten lekker eten en drinken en… cadeautjes! Helaas is het meestal een zware tijd voor onze portemonnee. Al die kerstcadeautjes die je nog moet gaan kopen, dat kerstdiner dat jij dit jaar moet organiseren en misschien moet jij zelfs een vlucht boeken naar het buitenland om jouw familie te bezoeken tijdens de feestdagen!

Besparen Tijdens de Feestdagen

Alle tips om geld te besparen in deze dure periode zijn dan ook meer dan welkom. Hoe kan jij geld besparen op kerst- en nieuwjaarscadeaus? Lees even mee.

Wees er op tijd bij

Vind jij het altijd zo duur om kerstkaartjes, cadeaus en decoratie te kopen voor de kerstdagen? Daar bestaat een gemakkelijke oplossing voor. Koop jouw kerstmateriaal eens in de solden! In januari bieden heel wat winkels hun overschot aan kerstmateriaal aan aan heel goedkope prijzen. Zo kan jij alvast kaarsen, servietjes, kerstballen en meer aanschaffen voor volgend jaar!

Begin ook alvast aan je kerstlijstje. Telkens je iets leuk voor jezelf, iemand van jouw familie of jouw partner tegenkomt, kan je het noteren zodat jij tegen de kerstdagen perfect weet wat je kan kopen. Misschien kan je het zelfs eerder op de kop tikken tijdens de solden of Black Friday. Zorg er dan wel voor dat jij je pakjes goed kan verstoppen in huis. Zo’n lijstje met ideale geschenken voor vrienden en familie is trouwens ook handig als je een idee nodig hebt voor een verjaardagscadeau voor één van hen!

Cadeautjes recycleren

Cadeautjes moeten niet altijd veel geld kosten. Als jij krap bij kas zit, mag je best wat besparen op die geschenken elk jaar. Misschien hoef je zelfs helemaal geen geld uit te geven en heb je leuke dingen in huis waar iemand anders wel blij mee zou zijn? Door het prachtig in te pakken heb je meteen een origineel cadeau. Als jij bijvoorbeeld geschenken hebt gekregen waar je eigenlijk zelf niet zo blij mee was, zouden ze best het ideale cadeau kunnen zijn voor iemand die jij kent! Houd dan gewoon even goed bij van wie je het cadeau hebt gekregen (zodat je het niet per ongeluk teruggeeft) en pak het volgende keer in voor die persoon die er wel heel blij mee zou zijn! Heb je niets in huis? Dan kan je ook naar een tweedehandswinkel trekken om daar eens rond te snuffelen naar specifieke cadeaus. In vintage shops vind je tegenwoordig heel wat leuke artikelen!

Doe het zelf

Ben jij creatief aangelegd? Dan kan je natuurlijk ook zelf iets maken en dat inpakken. Veel mensen worden heel gelukkig van een persoonlijk en uniek geschenk! Als jij kinderen hebt, kan het zelfs een leuke activiteit zijn om samen kerstkaartjes of pakjes te maken. Het is een goedkope en productieve bezigheid waar de hele familie van kan meegenieten.

Je kan trouwens ook je inpakpapier recycleren! Door het papier van jouw vorige cadeaus netjes bij te houden, kan je het jaar daarop je nieuwe pakjes daarmee inpakken. Ook kleurrijke tijdschriften en kranten kunnen als uniek inpakpapier dienen!

Het moet niet altijd duur zijn

Kerst draait om gezelligheid. Het moet niet allemaal zoveel kosten! Je hoeft geen dure maaltijden klaar te maken. Het is veel belangrijker om gezellig samen te komen en lekker te eten! Als je het niet ziet zitten om zelf een heel kerstdiner te organiseren, kunnen jullie er bijvoorbeeld voor kiezen om een “bring your own food” diner te organiseren. Iedereen brengt dan een gerecht mee, waardoor jullie zowel de kosten als jullie voorbereidingstijd kunnen verdelen.

Ook jouw outfit moet niet duur zijn. Je hoeft niet elk jaar een nieuwe jurk of broek aan te schaffen voor Kerst. Wat als je eens een outfit uitwisselt met een vriend(in)? Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *