Als je een hele week hebt gewerkt, ben je in het weekend wel toe aan een uitstapje. Je wil daar niet te veel geld aan uitgeven, want dat budget heb je simpelweg niet. Maar hoe kun je toch leuke dingen doen en tegelijkertijd geld overhouden? In dit artikel lees je tips waar je echt wat aan hebt. 

Heerlijke maaltijd op tafel

Eten buiten de deur

Als je met een klein budget rond moet komen, zou je denken dat je nooit buiten de deur kunt eten. Dat is niet helemaal waar. Je kunt heus wel een keer uit eten, als je jouw geld goed besteed. Kies het restaurant dan wijs, je kunt het beste eerst restaurants vergelijken. Als je kleine kinderen hebt, is een all-you-can-eat restaurant niet altijd voordelig. Het voordeel is dat ze genoeg keus hebben qua eten. Dat kan bij een restaurant met een vast menu wel eens anders zijn. 

Als je naar een all-you-can-eat restaurant gaat, betaal je relatief veel. Als je die gerechtjes van de kaart had besteld, ben je vaak goedkoper uit. Voornamelijk als je met kleine kinderen gaat. Die eten niet zoveel en daardoor haal je het geld er ook niet uit. In dat geval kun je toch beter naar een restaurant gaan met een à-la-cartemenu. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat jullie alleen een hoofdgerecht nemen en als toetje een ijsje thuis uit de vriezer pakken. Dat scheelt ook weer een hoop kosten. Bovendien loop je met kinderen altijd het gevaar dat het maar voor de helft wordt opgegeten en dat is al helemaal zonde natuurlijk.

Verstandig op weg

Hoewel de benzine zo duur is geworden pakken we nog steeds graag de auto. Dat is volkomen te begrijpen natuurlijk, want hiermee kun je van deur tot deur reizen. Het lastige is wel dat je tegenwoordig zoveel benzine moet betalen, dat je dat ook weer af moet houden van je budget voor het uitje. Een dierentuin of pretpark bezoeken is natuurlijk al prijzig. Als je dan ook nog veel geld moet betalen voor benzine en parkeerkosten, lijkt het of je 2 man extra mee hebt genomen. Met andere woorden, het is niet meer betaalbaar. Besparen op benzine zal al heel wat schelen op de totale kostenpost. Dat besparen lukt als je bijvoorbeeld voor een ander vervoermiddel kiest. Uitjes zijn meestal wel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Reken altijd eerst uit hoeveel je daar mee kwijt bent. Wellicht is reizen met de trein een heel stuk voordeliger dan wanneer je de auto pakt. 

Heel veel is gratis

We zijn altijd bezig met alle bedragen die om ons heen stijgen. Logisch natuurlijk, want we zijn er zelf de dupe van. Er is alleen ook veel te doen dat gratis en voor niets is. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeling door de bossen. Dat kost je helemaal niets. Het zorgt er wel voor dat jullie als gezin lekker op pad zijn en wellicht kunnen de kinderen er nog wat van leren. 

Zo zijn er nog meer uitjes te bedenken die je gratis kunt uitvoeren of waar je maar weinig geld voor hoeft te betalen. Houd ook zeker alle acties en aanbiedingen in de gaten, want dan ben je geen dief van je eigen portemonnee. Ga ook niet voor het eerste beste uitje dat je ziet. Een museum is leuk en educatief, maar wellicht is er een in de buurt die nog goedkoper is. Vergelijken en besparen, dat is de ultieme tip als je erop uit trekt in de weekenden. Natuurlijk is het het allerbeste om het weekend te vermijden, want juist op die dagen is het overal gigantisch druk. In dat geval kun je beter op een woensdagmiddag erop uit gaan, als de kinderen een vrije middag hebben.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *