Het leven bestaat natuurlijk niet alleen uit werken. Daarom trek je er het liefst op uit op je vrije dag. Dat kan in de weekenden zijn of in de vakanties, maar ook op je standaard vrije woensdag. Een uitje zelf is zo gepland, alleen dan komen de kosten er nog bij kijken. Met een gezin van 4 lopen de kosten al snel hoog op. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch de kids bezig houdt in een vakantie, maar nog steeds kunt besparen? We laten zien dat het kan! 

Doe mee aan spaaracties

Besparen op leuke uitjes

Het is belangrijk om altijd spaaracties in de gaten te houden. Bij de plaatselijke supermarkt kun je vaak sparen voor gratis kaartjes voor een dagje uit. Bij een volle spaarkaart kun je dan een gratis kaartje krijgen voor de dierentuin, een pretpark of ander uitje. Dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten. Met één volle spaarkaart kun je dan al geholpen zijn. Het is dan wel zo verstandig om boodschappen eens in de week te doen, zo heb je de meeste kans op veel zegels. Zorg er wel voor dat je niet expres onnodige producten gaat kopen, om aan die zegels te komen, want dan bespaar je natuurlijk niet meer op je boodschappen. Hier gaan we meer in op het besparen op de boodschappen. 

De leukste uitjes zijn gratis

Je kunt het zo duur maken als je wil, maar dat jullie als gezin samen zijn is toch het enige wat telt? Doordeweeks zijn jullie waarschijnlijk allemaal druk met jullie eigen dingen, zoals school, werk en sporten. In de weekenden of vakanties nemen jullie extra de tijd voor elkaar. Samen zijn is dan het belangrijkste, ongeacht wat je doet. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling op het strand of in het bos. Wellicht kunnen jullie de viervoeter(s) ook meenemen. 

Activiteiten voor binnen

Hoe kun je beter besparen op een uitje dan door helemaal niet weg te gaan? Er zijn talloze activiteiten binnen te doen, waar jullie samen van kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjesdag. Grote kans dat jullie genoeg spellen in huis hebben om te spelen. Je kunt dan afwisselen tussen kaartspellen en wat meer actieve spelletjes. Denk bijvoorbeeld aan 30 seconds of Twister. 

Naast spelletjes spelen, kun je natuurlijk nog veel meer dingen doen in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van jullie eigen sportparcour? Als je een beetje creatief bent, kun je makkelijk wat oefeningen in de tuin uitzetten. Wellicht heb je een springtouw en hoelahoop in de schuur liggen, wat meteen twee oefeningen kunnen zijn. 

Naast spelletjes en sporten kun je natuurlijk ook iets totaal anders gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan samen bakken of koken. Misschien kunnen de kinderen een keer helpen met het eten. Of als je kinderen al iets meer op leeftijd zijn, kan iedereen een gerecht in de week maken. Zo zijn ze bezig en leren ze ook nog eens koken, alleen maar een voordeel voor later. 

Haal het uitje naar huis

Er zijn natuurlijk veel uitjes, die je ook makkelijk thuis uit kunt voeren. Films kijken hoeft niet altijd in de bioscoop. Er zijn genoeg platforms waar je films en series kunt streamen. Je betaalt hier natuurlijk wel een klein bedrag voor per maand, maar dat is in ieder geval veel goedkoper dan een middagje naar de bioscoop. Het voordeel van een streamingdienst is natuurlijk dat je zoveel films of series kunt kijken als je wil. Dit wordt er in ieder geval verwacht de komende maanden. 

Ook lunchen hoeft niet buitenshuis, ook al is dat wel super gezellig. Je kunt het thuis net zo leuk maken. Bij de supermarkt boodschappen halen voor een lunch is vaak echt goedkoper dan een lunch bij het lokale restaurant/café. Bovendien kun je er dan ook voor kiezen om de lunch mee te nemen en ergens uitgebreid te gaan picknicken. 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *