Als vrouw weet je hoeveel verschillende make-up merken er in de winkels liggen. Dan heb je nog merken die niet in de winkels liggen, maar wel online verkrijgbaar zijn. Je hebt echt enorm veel keuze. Maar, voor welke merken kies je? Het ene merk is goedkoop, terwijl het andere merk voor sommigen onbetaalbaar is. Waar kies je dan voor en waar moet je opletten om te besparen op make-up?

Is dure make-up beter?

Een hogere prijs betekent een hogere kwaliteit. Althans dat is bij veel producten zo. Kijk bijvoorbeeld eens naar een stofzuiger. Hoe duurder deze is hoe beter. De kwaliteit van een dure stofzuiger is altijd hoger dan van een goedkopere, maar is dat bij make-up ook zo? Betaal je echt voor de hogere kwaliteit, terwijl elke mascara er nagenoeg hetzelfde uit ziet? Volgens een dermatoloog uit Amerika, betaal je niet voor de kwaliteit. Je betaalt juist voor de verpakking en de populariteit van een merk. Een mascara van Dior is automatisch duurder dan die van Maybelline. 

Dure of Goedkope Make-up

Wat zijn de verschillen?

Veel make-up merken zijn haast niet uit mekaar te houden. Het is dat ze heel veel verschillen qua prijs, maar ze lijken identiek. Als we make-up artiesten moeten geloven kopen zij altijd duurdere items vanwege de kwaliteit. Volgens een Amerikaanse dermatoloog is de kwaliteit helemaal niet hoger. Hoe zit dat nou precies? Van sommige producten zal de kwaliteit heus verschillen. De twijfel is dan wel of die duurdere prijs het waard is. De duurdere make-up merken gebruiken formules van hogere kwaliteit, terwijl goedkope producten dus ook goedkope ingrediënten bevatten. Uiteraard bestaat er ook goedkope make-up van hoge kwaliteit. 

Als je wel eens goedkope en dure make-up met elkaar hebt vergeleken, dan zijn er vast dingen opgevallen. Een duurder merk heeft meestal meer pigment, dit maakt ook het proces van produceren vaak duurder. Bovendien koop je deze producten vaak in de winkels waar specialisten staan te werken. Zij kennen alle producten en weten er alles over te vertellen. Ze weten over het algemeen ook welk product het beste past bij jouw huid

Die extra service in de winkel, dat duurdere productieproces en die verpakking zijn allemaal elementen waar jij als klant voor moet betalen. Uiteraard zijn er wel producten die beter zullen zijn als je een duurder merk aanschaft. Alleen zijn er veel producten van de goedkopere merken ook goed genoeg. Deze goedkopere producten voldoen al aan de wens van de klant, dus waarom zou je er dan meer geld aan uitgeven? Een mascara, oogpotlood en highlighter kun je gewoon bij de drogisterijen blijven kopen. De producten hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en schijnen te voldoen aan de wensen van de klant. Blush en oogschaduw kunnen ook bij deze winkels gekocht worden. Doe er jouw voordeel mee, want zo kun je een hoop besparen. 

Waarom kiezen we voor dure make-up

We kiezen er in ieder geval niet voor omdat het prijskaartje zo laag is. We worden enorm getriggerd door beauty vloggers bijvoorbeeld. Zij krijgen producten opgestuurd, die ze mogen dan wel niet moeten promoten. In de video zijn ze er dan zwaar over te spreken. Jij als kijker weet alleen niet of dit hun eigen mening is, want ze nemen tenslotte een video op in de naam van een merk. 

Als je door hun video’s nog niet overtuigd bent, dan weten de specialisten in de winkels jou wel te overtuigen. Ze hebben de beste verkooppraatjes en verkopen jou zo een aantal producten. Zelfs producten die je helemaal niet nodig hebt. Bovendien zijn de verpakkingen prachtig, waardoor je eerder geneigd bent om tot koop over te gaan. 

Als je geen dure make-up wil aanschaffen, dan kun je beter niet in de winkels komen waar ze zulke make-up verkopen, mijd dus ook de online winkels. Hoewel de aanbiedingen misschien goedkoop ogen, heeft goedkope make-up natuurlijk altijd een lager prijskaartje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *