Heb jij ook alweer zoveel zin in je volgende vakantie naar een avontuurlijke verre bestemming, naar een spannende ijskoude en sportieve ervaring of juist naar een warm tropisch eiland om helemaal tot rust te komen? Voor heel veel van dit soort (verre) bestemmingen zul je met het vliegtuig moeten reizen en dat kan flink wat geld kosten. Het is heel logisch dat je zo veel mogelijk wilt besparen op de reis zodat je al je geld kunt besteden aan de vakantie zelf. Daarom hebben wij vijf tips voor je op een rij gezet waarmee je gegarandeerd kunt besparen op de aanschaf van vliegtickets. Lees vlug mee en doe er je voordeel mee! Zo wordt je straks een expert op het gebied van tickets boeken. 

Expert tip nummer 1: neem de tijd

Over het algemeen genomen is het voordelig om je reis vroeg te boeken. Zeker wanneer je gebonden bent aan een bepaalde periode en/of een bepaalde bestemming. Elke vliegmaatschappij heeft stoelen in verschillende prijsklassen. De voordeligste stoelen zijn vaak het eerste weg, dus wees daar snel bij. Let daarnaast goed op uitverkopen, aanbiedingen en spaaracties zoals bijvoorbeeld bij de American Express creditcard. Daar kun je punten sparen en inwisselen voor vluchten.

Expert tip nummer 2: plan je reis tactisch 

Daarnaast kunnen er grote verschillen in prijs zitten tussen het moment waarop je reist. In het weekend vliegen in de middag of in de avond is vaak goedkoper dan doordeweeks vroeg in de ochtend. Logischerwijs zijn vluchten binnen de standaard schoolvakanties ook duurder dan buiten het seizoen. Voor zover mogelijk, hou hier rekening mee. Dan betaal je nooit te veel!

Expert tip nummer 3: reis licht of deel een koffer

Zeker wanneer je met prijsvechters reist moet je voor iedere extra optie extra betalen. Reis daarom alleen met handbagage. Dit mag je vaak gratis meenemen of zit in de ticketprijs verrekend. Toch iets extra’s nodig. Kijk dan of je samen een grote koffer kunt inchecken als ruimbagage. Vaak is één zwaardere koffer goedkoper dan twee lichtere koffers om in te checken. 

Besparen op Vluchten

Expert tip nummer 4: vertrek vanuit een ander land

Naast de datum, tijdstip en moment van boeken, kunnen de prijzen voor vliegtickets ook verschillen per land. Soms is het voordeliger om via een ander vliegveld dan het centraal gelegen Schiphol te vliegen. Neem bijvoorbeeld eerst de trein naar Düsseldorf of naar vliegveld Eindhoven en vlieg vanuit daar naar je bestemming. 

Expert tip nummer 5: wees flexibel

Ten slotte kan het je veel geld besparen als je flexibel in je vakantiedagen bent. Niet alleen wat betreft de periode wanneer je kunt reizen (zie expert tip 2) maar ook wat betreft de bestemming. Net als elektronica, kleding en accessoires, kunnen ook bestemmingen in de uitverkoop raken. Wees daarom flexibel in de keuze van je bestemming en vergelijk bijvoorbeeld voordelige lastminute aanbiedingen met elkaar. Als je niet gebonden bent aan een specifiek land dan kun je hiermee een heleboel goede deals vinden. 

Ben je wel gebonden aan een bepaalde bestemming maar niet perse aan een bepaalde datum? Ook dan kun je lastminute deals in de gaten houden. Kies er dan voor om op het meest voordelige moment te reizen. Niet vergeten om je internetbrowser even op privé te zetten wanneer je wilt gaan boeken. Zo voorkom je dat cookies van eerdere zoektochten de prijzen van reizen die jij eerder hebt bekeken beïnvloeden. Met je privé venster zie je de laagste prijzen. 

P.s. heb je de smaak te pakken gekregen en wil je nog meer besparen? Hier lees je hoe je gemakkelijk kunt besparen op je telefoon- en internetkosten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *