Het is altijd goed om prijzen te vergelijken bij het kopen van sieraden, zo check je of je een goede aankoop doet. Maar hoe doe je dit? Houd rekening met de onderstaande tips en koop mooie sieraden tegen een goede prijs.

Voordelig Sieraden Kopen

Sieraden zijn prachtig, maar vaak ook een dure hobby

Het is natuurlijk geweldig om mooie sieraden te hebben. Maar het is ook vaak een dure liefhebberij. Vooral aan damessieraden wordt veel geld uitgegeven. Het hoeft dan echt niet altijd te gaan om hele dure sieraden. Vaak is het ook een kwestie van aantallen. Een leuke ring hier, lief kettinkje daar, even een paar mooie oorbellen tussendoor. Je kent het waarschijnlijk wel. Alles bij elkaar opgeteld zorgt dat vaak toch voor een pittig bedrag. 

Timing kan belangrijk zijn

Juweliers en retailers bepalen de prijzen natuurlijk niet zomaar. Neem nu de kerstperiode. De vraag naar sieraden piekt op zo’n moment. Hoewel er links en rechts wordt gestrooid met kortingen, komt het vaak voor dat sieraden juist duurder worden. Dat heeft ook te maken met schijnkortingen. Vaak worden artikelen, niet alleen sieraden, rond de feestdagen afgeprijsd. Wat je als consument vaak niet weet is dat de prijs daaraan voorafgaand is verhoogd. Zo lijkt het dus dat je korting krijgt, terwijl je in de realiteit waarschijnlijk helemaal niet minder betaalt. Koop je hetzelfde sieraad na de feestdagen, dan kan het zomaar zijn dat je minder geld betaalt. Hetzelfde effect zie je als wel eens in de vakantietijd of rondom de periode dat mensen het vakantiegeld krijgen. 

Hap niet zomaar toe

Ga je sieraden kopen, dan is het verstandig om niet zomaar toe te happen. Oriënteer van tevoren. Kijk en vergelijk. Zie je spontaan iets, dan hoef je niet direct toe te happen. Je kunt er ook nog eventjes over nadenken of jezelf de mogelijkheid gunnen om elders een vergelijkbaar sieraad te vinden. Zeker wanneer het gaat om sieraden van populaire merken kun je die vaak op andere plekken ook nog vinden. Een handige tip: het is misschien niet gebruikelijk om af te dingen op sieraden, maar in sommige situaties is dat wel mogelijk. Denk vooral aan situaties waarin je meerdere sieraden koopt. Koop jij in één keer een nieuwe armband, ketting en een horloge, reken dan maar dat je iets van de prijs af kunt krijgen. Je moet alleen wel zelf de assertiviteit tonen. Meerdere sieraden tegelijk kopen kan dus uiteindelijk wel voordeliger zijn.

Weet waar je voordelig kunt kopen

Alle tips ten spijt, het valt of staat natuurlijk vaak met waar je de sieraden koopt. Dit kan echt voor een verschil zorgen. De ene juwelier is een stuk duurder dan de ander. Ook zie je tegenwoordig steeds meer verschuivingen richting online. Veel partijen verkopen sieraden in een webshop tegen een wat lagere prijs dan in de fysieke winkel. Vind je de prijs van sieraden belangrijk en wil je ervoor zorgen dat je altijd tegen de scherpst mogelijke prijs koopt, dan is het dus vooral een kwestie van onderzoeken. Weet niet alleen wat je koopt, maar ook waar je dit koopt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *