Het leven is duur. Zeker als jij graag eens een lekker wijntje bij je eten drinkt of als je vaak uit eten gaat. Door zelf je boodschappen te doen bespaar je heel wat geld! En als je dan nog eens rekening houdt met deze tips, kan je er zeker van zijn dat je elke maand wat extra centjes overhoudt.

We hoeven je niet te vertellen dat kortingsbonnen je heel wat geld kunnen besparen, maar wist je dat ook B-merken een groot verschil maken op je rekening? Lees even mee en kijk hoe jij geld kan besparen in de supermarkt.

Voor je gaat winkelen

Voor je naar de supermarkt gaat zou je eigenlijk al twee dingen moeten doen: een boodschappenlijstje maken aan de hand van diverse reclamefolders en… iets eten! Als je met honger naar de winkel gaat, wordt het heel wat moeilijker om bepaalde snacks in de rekken te laten liggen! Door dus snel je honger te stillen voor je vertrekt, maak je het jezelf gemakkelijker om jouw impulsaankopen te bedwingen. 

Heb je ook je boodschappenlijstje bij? Door op voorhand eens goed na te denken wat je nodig hebt en wat voor eten je de komende dagen wil klaarmaken, bespaar je jezelf heel wat tijd en geld in de supermarkt! Kijk ook even thuis na wat je nog in de kast hebt staan, zodat je niets dubbel hoeft te kopen. Als je zo op voorhand eens nadenkt wat je wil koken, kan je er ook voor kiezen om grotere porties van een bepaalde maaltijd te maken! Door aan meal prepping te doen bespaar je tijd en kosten.

In de supermarkt

Ok, je hebt iets gegeten en bent met je lijstje naar de winkel vertrokken. Heb je ook even gekeken in de folder of er een korting is op bepaalde producten die je nodig hebt? Als je de folder thuis niet ontvangt kan je je altijd online inschrijven op de nieuwsbrief van jouw favoriete supermarkt of gewoon tussen de rekken kijken wat er in de aanbieding staat. Laat je niet vangen door aanbiedingen op producten die je niet nodig hebt! En laat je ook niet verleiden om 3 keer zoveel te kopen. Heb je toch een kilo tomatenpuree gekocht? Pas dan je recepten volgende keer eens aan om meer met tomaten te koken.

In de supermarkt zijn er verschillende manieren om geld te besparen op je dagelijkse maaltijden. Je kan natuurlijk voor voordeelverpakkingen gaan, zoals een grotere pot confituur in plaats van telkens een kleiner potje te kopen. Wat je ook kan doen is om minder vlees te kopen. Er bestaan tegenwoordig heel wat vleesvervangers (die ook duur kunnen zijn) en bonen, linzen en erwten zijn goedkope en voedzame vervangers! Een echte aanrader is om enkel producten van B-merken te kopen. Deze zijn meestal een pak goedkoper dan de bekende merken en smaken vaak even goed. Geloof je er niets van? Koop eens een product van een B-merk en vergelijk!

Drink jij graag frisdrank? Door thuis je eigen ijsthee en water met een smaakje klaar te maken, bespaar je ook weer heel wat op die dure flessen frisdrank. Je kan namelijk muntblaadjes, limoen en komkommerschijfjes in een fles water steken en je hebt meteen een heerlijk verfrissend drankje! Door eenmalig een waterfilter aan te schaffen hoef je ook geen dure waterflessen meer te kopen in de winkel, wat niet alleen goed is voor je portemonnee maar ook voor het milieu! 

Ten slotte kan je ook besparen door simpelweg van supermarkt te veranderen. Bepaalde supermarkten bieden enkel duurdere producten aan van bekende merken, waardoor je altijd meer geld zal uitgeven aan je boodschappen. Ga eens naar een Colruyt of Aldi, waar je goedkopere producten kan vinden die vaak even lekker zijn!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *