Als je geld wil besparen, denken mensen al vaak dat ze heel veel dingen moeten laten. Geen uitjes meer, niet meer winkelen en ga zo maar door. Natuurlijk is het verstandig om al deze zaken te laten, als je geld wil sparen. Maar, wat als we nou zeggen dat je nog steeds online kunt shoppen én toch geld over kunt houden? Ben je benieuwd hoe je dat kunt doen? Lees dan deze tips!

Tip 1: Ophalen in de winkel

Online shoppen is een grote gewoonte geworden van ons. Waar we vroeger naar de winkel gingen, laten we het nu allemaal bij ons voor de deur bezorgen. Uiteraard is dat handig, maar niet per se voordelig. Als je geld wil besparen, zul je niet te veel moeten kopen. Koop je niet te veel, dan moet je weer verzendkosten betalen. Die verzendkosten zijn soms wel meer dan € 5 en misschien wel duurder dan het product dat je bestelt. 

Haal daarom indien mogelijk je product op in de winkel. Zo kun je wel profiteren van de voordelen van online shoppen, maar hoef je geen verzendkosten te betalen. De meeste mensen hebben tegenwoordig toch een hekel aan het zoeken in de winkel. In dit geval hoeft dat dus niet, want je kunt je product gewoon ophalen bij de kassa/servicebalie

Tip 2: Bundel je aankopen

Soms ontkom je niet aan die verzendkosten. Misschien heb je iets nodig bij een winkel die niet bij je in de buurt zit of heb je het product dringend nodig en geen tijd om naar de winkel te gaan. Er zijn talloze redenen te bedenken, waarom je niet je product in de winkel kan ophalen. Het vervelende is dat je dan wel die verzendkosten moet betalen. Denk daarom altijd goed na of je niet nog iets anders nodig hebt. Wellicht kun je alvast producten bestellen, die je volgende maand pas nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan een nieuwe fles wasmiddel. 

Is dat niet het geval? Vraag dan eens rond in je omgeving. Wellicht heeft de buurvrouw of je zus ook iets nodig van dezelfde winkel en kunnen jullie de verzendkosten met elkaar delen. Nog beter is het natuurlijk als de bestelling zo groot wordt, dat je helemaal geen verzendkosten hoeft te betalen. Denk er wel om dat je alsnog aan het besparen bent, dus niet onnodige spullen koopt. 

Tip 3: Houd rekening met korting

Sale, aanbiedingen en kortingen zijn drie woorden die je goed in de gaten moet houden, als je geld wil besparen. Shampoo en wasmiddel zijn redelijk dure producten, maar zijn ook vaak in bulk verpakkingen te koop. Dit is meestal bij drogisterijen het geval, maar nog veel vaker bij online webwinkels. Ga dus echt op zoek naar aanbiedingen of kortingen als je één van de duurdere producten nodig hebt. Grote kans dat er ergens wel een aanbieding is, waardoor je weer een maand vooruit kan. 

Hetzelfde geldt voor kleding of schoenen. Soms heb je die gewoon nodig, maar houdt dan wel rekening met de sale. Het is namelijk zonde als je nét voor de sale-periode een stapel kleding koopt, die volgende week juist afgeprijsd is. Nog belangrijker is het om dagen zoals Black Friday goed in de gaten te houden, dan kun je pas een hoop geld besparen! 

Ook voornamelijk voor kleine kinderen is de sale belangrijk om bij te houden. Aangezien zij zo snel groeien, is het soms zonde om zoveel geld uit te geven. Voor jezelf ligt dat natuurlijk anders, want jij kunt er langer plezier van hebben. 

Liever een dagje winkelen in de stad? Lees hier hoe je dan het beste kunt sparen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *