Een dagje winkelen met vriendinnen? Of shoppen op vakantie? Als je op je uitgaven moet letten denk je misschien dat je dat het beste thuis blijft. Natuurlijk is dat niet het geval, want winkelen hoort er nou eenmaal bij. Je hebt zo nu en dan gewoon nieuwe kleren en schoenen nodig en als je kinderen hebt kom je daar al helemaal niet onderuit. En wat dacht je bijvoorbeeld van cosmetica producten? Ook die moeten gekocht worden, ook al zijn ze best prijzig. Hoe je op deze producten kunt besparen, lees je in dit artikel.

Kleding en schoenen

Als je op je uitgaven moet letten, zul je nieuwe kleren en schoenen misschien niet zo snel kopen. Als je genoeg kleding en schoenen hebt, heb je ook immers niks nieuws nodig. Maar, als je kinderen hebt, ontkom je er natuurlijk niet aan dat je eens in de zoveel tijd weer nieuwe outfits moet kopen. Niet ieder gezin heeft daar een groot budget voor. Gelukkig kun je ook op kleding en schoenen besparen. 

De allereerste tip die we mee willen geven is om zoveel mogelijk te kopen in de aanbieding. Twee keer per jaar houden winkels sale, zodat ze van de oude collectie af komen tijdens de uitverkoop. Dat is het moment om zoveel mogelijk nieuws te kopen. De prijzen zijn dan namelijk veel voordeliger, vaak krijg je namelijk al de helft korting en soms zelfs nóg meer. Het is dus zeker de moeite waard om de sale in de gaten te houden. 

Heb je dringend spullen nodig en is er geen sale op dat moment? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij een kringloop. Daar worden kleren verkocht die er nog goed uitzien, maar waar kinderen bijvoorbeeld uit gegroeid zijn. Hetzelfde geldt voor Vinted. Op die app kun je ook een hele nieuwe kledingkast shoppen voor weinig geld. 

De cosmeticaproducten

Zoals je wellicht wel weet zijn cosmeticaproducten best duur in aanschaf. Make-up, haar gel en tandpasta, het zijn allemaal duurdere producten. Hetzelfde geldt voor shampoo, conditioner en douchegel. De producten zijn misschien niet zo duur als je alleen woont, maar als je een groter gezin hebt, gaan er natuurlijk wel wat flessen doorheen in de maand. Dan wordt het al snel een behoorlijke kostenpost. 

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor wasmiddel, wasverzachter, vaatwastabletten en schoonmaakmiddelen. Helaas kun je er niet omheen, want je hebt ze nou eenmaal nodig. Er zijn uiteraard manieren om ook op deze duurdere producten te besparen. 

Kies ten eerste altijd voor de goedkopere merken, want een duurder merk is natuurlijk niet altijd beter. Koop bij de plaatselijke supermarkt bijvoorbeeld de huismerkproducten, want die zijn veel goedkoper, dat geldt ook voor je overige boodschappen

Wil je toch voor de iets duurdere merken gaan? Houd dan goed de aanbiedingen in de gaten. Drogisterijen hebben bijna altijd wel een aanbieding van een douchegel of een shampoo. Vaak worden deze in bulkverpakkingen verkocht, waardoor ze veel goedkoper zijn dan wanneer je ze per stuk koopt. 

Shoppen tijdens de Sale

Leuke accessoires

Tijdens het winkelen koop je natuurlijk niet alleen kleding en schoenen, cosmetica of huishoudelijke producten. Zo nu en dan heb je ook andere accessoires nodig. Denk bijvoorbeeld aan een leuke kaars of een leuke plant om je huis wat meer aan te kleden. Wellicht ben je na een tijd de kussens op de bank wel beu en ben je op zoek naar iets anders. Ook daar kun je natuurlijk op besparen. Een plant is vaak in de aanbieding bij de lokale supermarkt en kaarsen kun je vaak ook al goedkoop scoren als je goed op zoek gaat. 

Als je nieuwe kussens op de bank wilt, kun je beter nieuwe kussenslopen kopen. Je bent dan goedkoper uit en je hebt iets nieuws op de bank.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *