We zijn allemaal verzekerd, de één meer dan de ander. Maar, er zijn sommige verzekeringen die we allemaal hebben. Denk bijvoorbeeld aan een zorgverzekering. Het is best een grote uitgave per maand, voornamelijk als je alle verzekeringen bij elkaar optelt. De prijzen blijven ook jaarlijks stijgen, dus hoe kun je hier nou op besparen? Wij geven in dit artikel de ultieme tips, hoe je kunt vergelijken en besparen op je verzekeringen.

Besparen op je Verzekering

De reisverzekering

Als je vaak op reis gaat is de kans groot dat je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten. Dat is een verstandige keuze. Ook wanneer je zo nu en dan een keer op reis gaat, kun je beter de doorlopende reisverzekering afsluiten. Met een kortlopende reisverzekering ben je namelijk duurder uit. En vergeet ook niet dat een dagje België ook onder reizen valt, al voelt het voor jullie misschien niet zo. 

De zorgverzekering

Dit is één van de weinige, dan wel niet de enige verzekering die je alleenop het einde van het jaar kan veranderen. Heel vervelend is dat natuurlijk, want dan pas kun je overstappen, mocht dat nodig zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je ver van te voren begint met het vergelijken van de zorgverzekeringen. Daar kun je namelijk heel wat voordeel uit halen. Alleen door te vergelijken, weet je namelijk welke verzekering het beste bij jou past. 

Besef ook dat je jezelf beter niet kunt oververzekeren. Dat komt namelijk heel vaak voor, waardoor je zorgverzekering enorm duur is. Verzeker je daarom alleen voor zaken die je echt nodig hebt. Een jong iemand, die nog nooit in aanraking is gekomen met fysiotherapie heeft die hulp hopelijk ook komend jaar niet nodig. Denk er daarom goed over na waar je jezelf voor verzekert. Verzeker je bijvoorbeeld alleen voor kosten die je zelf echt niet kunt betalen, ook dan blijft je verzekering lager. 

De autoverzekering

Als je auto rijdt is het altijd verstandig om jezelf te verzekeren. Niet alleen voor de ongelukken die je zelf maakt, maar ook voornamelijk voor de ongelukken die door anderen worden veroorzaakt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Het kan dus zomaar zijn dat iemand een deuk of kras veroorzaakt op de parkeerplaats terwijl jij gewoon je boodschappen aan het doen bent. Super zuur als dat gebeurt, maar hopelijk ben je voor zulke zaken verzekerd. 

Besparen is vergelijken, dus om je autoverzekering zo laag mogelijk te houden is het verstandig om veel verschillende aanbieders naast elkaar te zetten. Alleen op die manier weet je natuurlijk bij welke aanbieder je het voordeligst uit bent. 2 jaar terug was jouw huidige verzekering wellicht de voordeligste, maar dat hoeft 2 jaar later echt niet meer zo te zijn. Vergelijk daarom de autoverzekeringen één keer in het half jaar of eens in het jaar. Grote kans dat je een hele hoop bespaart als je het aandurft om over te stappen. 

De inboedelverzekering

Als je op jezelf gaat wonen is het belangrijk om je inboedel te verzekeren. Mocht iemand dan iets laten vallen of je bank beschadigen, dan kun je dat geld vergoed krijgen. Ook als er een brand uitbreekt, ben je dan verzekerd en krijg je geld terug voor de beschadigde goederen. 

Bij een inboedelverzekering is het heel belangrijk om je niet over te verzekeren. Je inboedel heeft een bepaalde waarde. Dit kan bijvoorbeeld € 100.000 euro zijn. Zorg dan dat je je niet voor € 150.000 verzekerd. Mocht er dan een brand uitbreken, krijg je maximaal € 100.000 euro terug, want dat is de waarde van jouw inboedel. Ondertussen betaal je wel de premie die bij die inboedel van € 150.000 euro hoort en dat is heel zonde. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *